Träningsgrupper

Träningsgrupp för spårintresserade 

Är du intresserad av att träna spår med din hund?

Gruppen riktar sig både till dig som har som mål att tävla med din hund och till dig som är intresserad av att lära dig mer om spår och utveckla en givande träningsform för dig och din bästa vän.

Följande gäller:

  • Träningstid  Vi utgår från klubben klockan 09.00 på lördagar. Träningen varar till ca klockan 12.00. I regel är det några som är på klubben en stund innan 09.00 för att passa på att träna lite lydnad innan vi beger oss iväg.
  • Kunskapskrav  I gruppen finns både de som tävlar aktivt och de som ser spårträningen som ett tillfälle att utveckla en givande träningsform med sin hund. Träningen kräver att du är någorlunda självgående, men givetvis hjälps vi åt att förklara och utveckla varandras spårträning.
  • Gruppgemenskap  Spårgruppen har en gruppledare, men ingen uttalad instruktör. Träningen är allas ansvar och vi hjälps åt. Vi har en givande stund på lördagsförmiddagarna där vi förenar hundträning, hundprat med en liten fika i skogen eller på fältet.
  • Du ska vara medlem i Åhus BK.

    Är du intresserad? Maila Anders på adalw@bikap.net eller Pyret på pyret.oveson@lansstyrelsen.se

Träningsgrupp för sökintresserade 

Gruppen riktar sig till dig som har som mål att tävla i bruksgrenen sök med din hund.

TRÄNINGSGRUPPEN ÄR I DAGSLÄGET FULL!

Följande gäller:

  • Träningstid: Lördagar 09.00 tills vi är färdiga.  Vi träffas på överenskommen plats i skogen.
  • Kunskapskrav:  I gruppen finns både de som tävlar aktivt och de som är nybörjare. Träningen kräver att du är någorlunda självgående, men givetvis hjälps vi åt att förklara och utveckla varandras sökträning.
  • Gruppgemenskap:  Sökgruppen har en gruppledare, men ingen uttalad instruktör. Träningen är allas ansvar och vi hjälps åt. Vi har en givande stund på lördagsförmiddagarna där vi förenar hundträning, hundprat med en liten fika i skogen eller på fältet.
  • Du ska vara medlem i Åhus BK och din hund ska vara renrasig.

 


Träningsgrupp specialsök 
Träningsgruppen är för närvarande FULL. 

Specialsök - öppen träning

Fredagar kl 12.45 samlas vi på klubben för att tillsammans lägga banor eller förbereda övningar. Träningen är öppen för alla medlemmar i Åhus BK. Gruppen har ingen uttalad ledare, utan alla hjälps åt.


Träningsgrupp för rallylydnad

Det finns en öppen träningsgrupp för medlemmar på lördagar 14.30 och tisdagar kl 18.00. Medlemskap i Åhus BK är ett krav.
Alla som vill träna rallylydnad är välkomna!
Träningsgrupp för agility

Kom och träna agility med oss! Medlemskap i Åhus BK är ett krav.

Det är fria agilityträning onsdag-söndag. (måndag-tisdag kurser)


 Träningsgrupp för nosework