Skotträning på Åhus Brukshundklubb

Regler för skotträning vid Åhus Brukshundklubb

Klubbens fastställda skotträningstider är på onsdagar 16.30-18.30, lördagar 9.00-10.00 (när det inte är kurser) samt söndagar 9.00-10.00.

Om man är ensam på klubben är det tillåtet att skotträna på annan tid. Kommer det fler medlemmar måste man omedelbart avsluta skotträningen för att övrig verksamhet går alltid före.

Röd flagga ska sättas upp på bodgaveln vid träning. Detta innebär att skotträning pågår.

Det är en risk man tar när man skottränar utanför fastställda skotträningstider att träningen omedelbart måste avbrytas pga. andra medlemmar kommer till klubben.

Regler för Pistol

Pistol och skott till träning finns inlåsta i ett säkerhetsskåp med kodlås inne i klubbstugan.

Kod erhålls av medlem godkänd av styrelsen.

Efter träning läggs pistolen tillbaka i skåpet väl rengjord.

Pistol och skott som används till Tävling finns inlåst i vapenskåpet i Styrelseförrådet

Regler för Skott

Skott bekostas av klubben.

Skott inhandlas av klubben efter avrop från medlem.

Vid frågor kontakta Bennie Ohlin, viceordf@ahusbk.se "

Träningsgrupper

Träningsgrupp för spårintresserade

Är du intresserad av att träna spår med din hund?

Gruppen riktar sig både till dig som har som mål att tävla med din hund och till dig som är intresserad av att lära dig mer om spår och utveckla en givande träningsform för dig och din bästa vän.

Följande gäller:

• Träningstid  Vi utgår från klubben klockan 09.00 på lördagar. Träningen varar till ca klockan 12.00. I regel är det några som är på klubben en stund innan 09.00 för att passa på att träna lite lydnad innan vi beger oss iväg.
  • Kunskapskrav  I gruppen finns både de som tävlar aktivt och de som ser spårträningen som ett tillfälle att utveckla en givande träningsform med sin hund. Träningen kräver att du är någorlunda självgående, men givetvis hjälps vi åt att förklara och utveckla varandras spårträning.
  • Gruppgemenskap  Spårgruppen har en gruppledare, men ingen uttalad instruktör. Träningen är allas ansvar och vi hjälps åt. Vi har en givande stund på lördagsförmiddagarna där vi förenar hundträning, hundprat med en liten fika i skogen eller på fältet.
  • Du ska vara medlem i Åhus BK.

Är du intresserad? Maila Anders på adalw@bikap.net eller Pyret på pyret.oveson@lansstyrelsen.se

Träningsgrupp för sökintresserade

Gruppen riktar sig till dig som har som mål att tävla i bruksgrenen sök med din hund.

TRÄNINGSGRUPPEN ÄR I DAGSLÄGET FULL!

Följande gäller:

• Träningstid: Lördagar 09.00 tills vi är färdiga.  Vi träffas på överenskommen plats i skogen.
  • Kunskapskrav:  I gruppen finns både de som tävlar aktivt och de som är nybörjare. Träningen kräver att du är någorlunda självgående, men givetvis hjälps vi åt att förklara och utveckla varandras sökträning.
  • Gruppgemenskap:  Sökgruppen har en gruppledare, men ingen uttalad instruktör. Träningen är allas ansvar och vi hjälps åt. Vi har en givande stund på lördagsförmiddagarna där vi förenar hundträning, hundprat med en liten fika i skogen eller på fältet.
  • Du ska vara medlem i Åhus BK och din hund ska vara renrasig.

Träningsgrupp specialsök
Träningsgruppen är för närvarande FULL.

Specialsök - öppen träning

Fredagar kl 12.45 samlas vi på klubben för att tillsammans lägga banor eller förbereda övningar. Träningen är öppen för alla medlemmar i Åhus BK. Gruppen har ingen uttalad ledare, utan alla hjälps åt.

Träningsgrupp för rallylydnad

Det finns en öppen träningsgrupp för medlemmar på lördagar 14.30 och tisdagar kl 18.00. Medlemskap i Åhus BK är ett krav.
Alla som vill träna rallylydnad är välkomna!
Träningsgrupp för agility

Kom och träna agility med oss! Medlemskap i Åhus BK är ett krav.

Det är fria agilityträning onsdag-söndag. (måndag-tisdag kurser)

Träningsgrupp för Hoopers

Träning på lilla planen på söndagar 17.00

Medlemskap i Åhus BK är ett krav.