Träning och Träningsgrupper på Åhus Brukshundklubb

Träningsgrupper och Öppen träning 2023

Klicka på länken nedan

 

Bruks Spår

Bruks Sök

Skotträning

Specialsök

Rallylydnad

Agility

Hoopers

Bruks Spår

Träningsgrupp för spårintresserade 

Är du intresserad av att träna spår med din hund?

Gruppen riktar sig både till dig som har som mål att tävla med din hund och till dig som är intresserad av att lära dig mer om spår och utveckla en givande träningsform för dig och din bästa vän.

Följande gäller:

  • Träningstid  Vi utgår från klubben klockan 09.00 på lördagar. Träningen varar till ca klockan 12.00. I regel är det några som är på klubben en stund innan 09.00 för att passa på att träna lite lydnad innan vi beger oss iväg.
  • Kunskapskrav  I gruppen finns både de som tävlar aktivt och de som ser spårträningen som ett tillfälle att utveckla en givande träningsform med sin hund. Träningen kräver att du är någorlunda självgående, men givetvis hjälps vi åt att förklara och utveckla varandras spårträning.
  • Gruppgemenskap  Spårgruppen har en gruppledare, men ingen uttalad instruktör. Träningen är allas ansvar och vi hjälps åt. Vi har en givande stund på lördagsförmiddagarna där vi förenar hundträning, hundprat med en liten fika i skogen eller på fältet.
  • Du ska vara medlem i Åhus BK.

    Är du intresserad? Maila Anders på adalw@bikap.net eller Pyret på pyret.oveson@lansstyrelsen.se

Bruks Sök

Träningsgrupp för sökintresserade 

Gruppen riktar sig till dig som har som mål att tävla i bruksgrenen sök med din hund.

TRÄNINGSGRUPPEN ÄR I DAGSLÄGET FULL!

Följande gäller:

  • Träningstid: Lördagar 09.00 tills vi är färdiga.  Vi träffas på överenskommen plats i skogen.
  • Kunskapskrav:  I gruppen finns både de som tävlar aktivt och de som är nybörjare. Träningen kräver att du är någorlunda självgående, men givetvis hjälps vi åt att förklara och utveckla varandras sökträning.
  • Gruppgemenskap:  Sökgruppen har en gruppledare, men ingen uttalad instruktör. Träningen är allas ansvar och vi hjälps åt. Vi har en givande stund på lördagsförmiddagarna där vi förenar hundträning, hundprat med en liten fika i skogen eller på fältet.
  • Du ska vara medlem i Åhus BK och din hund ska vara renrasig.

Skotträning

Regler för skotträning vid Åhus Brukshundklubb

Klubbens fastställda skotträningstider är på onsdagar 16.30-18.30, lördagar 9.00-10.00 (när det inte är kurser) samt söndagar 9.00-10.00.

Om man är ensam på klubben är det tillåtet att skotträna på annan tid. Kommer det fler medlemmar måste man omedelbart avsluta skotträningen för att övrig verksamhet går alltid före.

 

Röd flagga ska sättas upp på bodgaveln vid träning. Detta innebär att skotträning pågår.

 

Det är en risk man tar när man skottränar utanför fastställda skotträningstider att träningen omedelbart måste avbrytas pga. andra medlemmar kommer till klubben.

 

Regler för Pistol

 Pistol och skott till träning finns inlåsta i ett säkerhetsskåp med kodlås inne i klubbstugan.

 Kod erhålls av medlem godkänd av styrelsen.

 Efter träning läggs pistolen tillbaka i skåpet väl rengjord.

 Pistol och skott som används till Tävling finns inlåst i vapenskåpet i Styrelseförrådet

 

Regler för Skott

 Skott bekostas av klubben.

 Skott inhandlas av klubben efter avrop från medlem.

Specialsök

Träningsgrupp specialsök 

Träningsgruppen är för närvarande FULL. 

Specialsök - öppen träning

Fredagar kl 12.45 samlas vi på klubben för att tillsammans lägga banor eller förbereda övningar. Träningen är öppen för alla medlemmar i Åhus BK. Gruppen har ingen uttalad ledare, utan alla hjälps åt.

Rallylydnad

Öppen träning för rallylydnad

Vi har öppen träning i rallylydnad på tisdagar kl. 18.00 och på lördagar kl. 14.30. Alla medlemmar är välkomna! Den öppna träningen är inte instruktörsledd utan vi bygger banor tillsammans och sedan tränar var och en sin egen hund, med stöd av övriga i gruppen. 
För mer info se facebookgruppen "Rallylydnad Åhus Brukshundklubb"

 

Träning Rallylydnad

Agility

ÖPPEN TRÄNING

Var?
Åhus Brukshundklubb, agilityplanen

När? 
Torsdagar 18.00 - När vi är klara
 
För vem? 
Hunden ska vara över 12 månader och ekipaget ska ha gått minst steg 2 eller ha motsvarande kunskaper för att delta. Man ska känna till agilityregler och ha god kännedom om säkerhetsaspekterna för sporten. Medlemskap i Åhus Brukshundklubb är obligatoriskt.
 
På öppen träning finns ingen instruktör, utan man tränar själv. Men självklart ger vi tips och hjälper varandra. Kajsa Halin och Lotta Svensson från klubben är ansvariga och har ni frågor är det bara att höra av sig.
 
Ibland finns en bana redan färdig, men oftast bygger vi tillsammans (därför måste man komma när träningen startar). Vi går gemensam banvandring och sedan kör var och en utifrån sin nivå. När vi som ansvarar för öppna träningen är med ser vi alltid till att ha något förslag på bana med oss. Har ni som deltar önskemål eller idéer är det bara kul!
 
Håll dig uppdaterad kring vad som händer i Åhus bk:s agility Facebook 
 
VARMT VÄLKOMNA!
 
ÖVRIG INFORMATION
Agilitylanen får lov att användas för privat agilityträning de tider då inte klubben har inplanerade kurser eller aktiviteter (se kalendern på hemsidan). Agilityträning har alltid företräde på denna yta. Om annan hundträning sker är det viktigt att inte godis lämnas kvar, då detta stör träningen för andra ekipage. Att bara "släppa lös" och rasta sin hund är inte tillåtet.
 

Hoopers

 Träningsgrupp för Hoopers

Träning på lilla planen på söndagar 17.00

Medlemskap i Åhus BK är ett krav.