Medlemmar

Härunder kan du läsa om aktiviteter för Medlemmar

Föreläsning STF 14/11-22

Inspirationsföreläsning om hundar - Tankar, känslor och personlighet, med Sophie Schelin

För de klubbar och medlemmar som varit aktiva under Hundens vecka, tillsammans med oss på Studiefrämjandet Skåne-Blekinge. Inspirationsföreläsning med Sophie Schelin som är hundpsykolog och hundinstruktör.

Vad säger forskningen om hundens förmågor, dess tankar och vad känner den? Har hundar personlighet och hur vet man det? Föreläsningen sker online via Teams. Länk sänds ut någon dag innan föreläsning via mail. Håll koll på din skräppost om du har Hotmail då utskick ibland hamnar där.  

ANMÄLAN

Följ länken och anmäl dig på STF:s hemsida

OM FÖRELÄSNINGEN

Vi grottar ned oss i hundens kognitiva värld - vad hunden känner, tänker och om det verkligen är så att hundar kan ha en personlighet. Föreläsningen är baserad på de forskningsrön som under de senaste årtiondena revolutionerat hur vi ser på hunden, och vad vi vet om hur och vad den tänker.

Oavsett om du är inbiten hundsportare eller har en kompis att dela soffa och promenader med, så finns där ett och annat att upptäcka i samspelet mellan hund och människa.

OM SOPHIE SCHELIN

Sophie Schelin är hundpsykolog och hundinstruktör och har arbetat både heltid och deltid med hund sedan 2006 i sitt företag K9 Ability AB. Förutom att träna och tävla egna hundar så coachar hon ekipage i lydnad, brukslydnad, mondioring och spår. Sophie brinner för utredning av problemhundar, eller snarare människor med hundproblem, och har jobbat intensivt med analyser och träningsplaner för dessa under de senaste åren.

Varmt välkommen!

https://www.studieframjandet.se/blekinge-lan/gustav-arrangemang/kurser/2022/november/inspirationsforelasning-om-hundar---tankar-kanslor-och-personlighet-med-sophie-schelin/

8/10 Föreläsning

Golden Retrieverklubben Skåne/Blekinge

MISSFÖRSTÅDDA HUNDAR

Här får Du världens möjlighet att under en hel dag få lyssna på Louise Tigerhielm, som föreläser, visar filmsnuttar och praktiska övningar. Läs mer om föreläsningen nedan i "annonsen"

Vi samlas lördagen den 8 oktober kl. 8:30 på Åhus Brukshundklubb, vi börjar med en liten förmiddagsfika. En lättare lunch serveras kl. 12:00 och dagen avslutas ca kl. 15:00 med en liten eftermiddagsfika

Anmäl dig till utbildning@skane.goldenklubben.se uppge ditt namn, telefonnummer och om du har allergi. Sista anmälningsdag den 1 oktober. Avvakta med att betala in anmälningsavgiften (som är kraftigt subventionerad) tills du fått ett svarsmail om att du fått en plats. Anmälningsavgiften, 300 kr Swishar du till 123 346 90-04 märk med Missförstådda hundar och ditt namn.

Anmälan är bindande.

Max antal deltagare 50 st. Så först till kvarn............

Ta med anteckningsblock och penna.

Varmt välkomna!

Golden Retrieverklubben Skåne/Blekinge

21/9 Temadag med Linda Bendroth och Lennart Axelsson, Tollarp

TEMADAG

 

Information om patrull- och hemvärnshundar samt mentalbeskrivning och mentaltest

Onsdagen den 21 september besöker Linda Bendroth och Lennart Axelsson från Tollarps Brukshundklubb oss för att informera om patrullhundar och hemvärnshundar.

De kommer också att berätta om mentalbeskrivning och mentaltest för hund.

Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna. Tiden återkommer vi med.

 

Fler temadagar är inplanerade under hösten och dessa kommer att presenteras på hemsidan och klubbens facebooksida