Medlemsaktiviteter

 

 

MEDLEMSMÖTE!

Åhus Brukshundklubb hälsar alla sina medlemmar hjärtligt välkomna till vårens medlemsmöte.

Tid: 23.05.10 kl. 18.30

Plats: Klubbstugan

Under medlemsmötet kommer val av ny Ordförande och viceOrdförande att genomföras.

Dagordning för medlemsmötet kommer att finnas tillgängligt på klubbens hemsida och på klubbens anslagstavla på altanen senast sju dagar innan mötet. Då presenteras även valberedningens förslag på kandidater.

Om du har några frågor eller förslag på egna kandidater som du vill ta till mötet är du välkommen att skicka dessa till E-postadress sekreterare@ahusbk.se .

Efter medlemsmötet bjuder klubben på fika. Ingen föranmälan behövs.

Varmt välkommen!

Åhus Brukshundklubb

Styrelsen

 

UNDERLAG

Kallelse

Dagordning

Rapporter: Några redovisas muntligen medan andra enbart i skriftlig form

Resultat + Prognos

Balansrapport

Medlemsenkäten

 

 

Föreläsning Krävande hundar

Krävande hundar med Glenn Andersson

 

Välkommen på en aktiv föreläsningsdag där vi lär oss mer om krävande hundar och alla varianter av hundrädslor, sociala rädslor osv.

 

En dag med i princip teori hela dagen.
Avslutas med en hund praktiskt på slutet och kort inventering.

Man får med sig förslag på metod/hemläxa utifrån hund/förare som individanpassas av mig.

Möjligheten finns att Glenn själv avslutar med att visa sin egen unghund som just nu är extremt krävande. ”Då får man direkta exempel på hur jag tänker, gör i vardag och träning”.

Ge en inblick/tips om hur man kan inventera.

 

Vem är föreläsaren Glenn Andersson

"Just nu arbetar jag som övergripande utbildning/anskaffningsansvarig för både patrullhundar och sökhundar i Region Syd.

Började som hundförare 1994, instruktör sedan 97 och besiktningsman (L-tester, farlig hund etc) sedan drygt 20 år. Jag har varit ansvarig för i princip alla polisiära hundutbildningar genom åren på nationell nivå, som t ex grundkurs för hundförare, instruktörskurs, besiktningsmannakurser, specialsökskurser, skyddskurser, figurantkurser skydd etc.

Har under alla år strävat efter att fortsätta utvecklas inom hund och valde därför att fortsätta mitt lärande utomlands för att lära mig mer.

Har sedan 2011 varit med och utvecklat och genomfört hundutbildningar i EU:s gränsskyddsorganisation Frontex regi. Arbetar även för FN där jag åker runt i världens oroshärdar (Mali, Syd Sudan, Syrien osv) och certifierar bombhundar som arbetar för FN.

Civilt så tillhör jag SBKs Malmö avdelning och har i alla år tävlat med mina tjänstehundar både polisiärt och civilt.

Håller kurser/föredrag om det mesta inom hundträning men mestadels om mentalkunskap, skyddsträning och figurantarbete.

Har lyckats vinna Polis SM 4 ggr och även tävlat ett antal civila SM i skyddshundsklassen med 2 brons som bästa placering."

 

Årsmöte 2023

  ÅRSMÖTE ONSDAGEN DEN 15 FEBRUARI KL. 18:30

VILLASKOLANS MATSAL, ÅHUS

Årsmöteshandlingar finns tillgängliga på hemsidan och i klubbstugan. Läs här

 Efter årsmötet bjuder klubben på smörgåstårta, men du måste föranmäla detta till viceordf@ahusbk.se senast söndagen den 12 februari.

Glöm inte att meddela om du har någon form av allergi eller behöver specialkost.

Det krävs ingen föranmälan för att delta på årsmötet, bara om du vill ha förtäring

Föreläsning STF 14/11-22

Inspirationsföreläsning om hundar - Tankar, känslor och personlighet, med Sophie Schelin

För de klubbar och medlemmar som varit aktiva under Hundens vecka, tillsammans med oss på Studiefrämjandet Skåne-Blekinge. Inspirationsföreläsning med Sophie Schelin som är hundpsykolog och hundinstruktör.

Vad säger forskningen om hundens förmågor, dess tankar och vad känner den? Har hundar personlighet och hur vet man det? Föreläsningen sker online via Teams. Länk sänds ut någon dag innan föreläsning via mail. Håll koll på din skräppost om du har Hotmail då utskick ibland hamnar där.  

ANMÄLAN

Följ länken och anmäl dig på STF:s hemsida

OM FÖRELÄSNINGEN

Vi grottar ned oss i hundens kognitiva värld - vad hunden känner, tänker och om det verkligen är så att hundar kan ha en personlighet. Föreläsningen är baserad på de forskningsrön som under de senaste årtiondena revolutionerat hur vi ser på hunden, och vad vi vet om hur och vad den tänker.

Oavsett om du är inbiten hundsportare eller har en kompis att dela soffa och promenader med, så finns där ett och annat att upptäcka i samspelet mellan hund och människa.

OM SOPHIE SCHELIN

Sophie Schelin är hundpsykolog och hundinstruktör och har arbetat både heltid och deltid med hund sedan 2006 i sitt företag K9 Ability AB. Förutom att träna och tävla egna hundar så coachar hon ekipage i lydnad, brukslydnad, mondioring och spår. Sophie brinner för utredning av problemhundar, eller snarare människor med hundproblem, och har jobbat intensivt med analyser och träningsplaner för dessa under de senaste åren.

Varmt välkommen!

https://www.studieframjandet.se/blekinge-lan/gustav-arrangemang/kurser/2022/november/inspirationsforelasning-om-hundar---tankar-kanslor-och-personlighet-med-sophie-schelin/

8/10 Föreläsning

Golden Retrieverklubben Skåne/Blekinge

MISSFÖRSTÅDDA HUNDAR

Här får Du världens möjlighet att under en hel dag få lyssna på Louise Tigerhielm, som föreläser, visar filmsnuttar och praktiska övningar. Läs mer om föreläsningen nedan i "annonsen"

Vi samlas lördagen den 8 oktober kl. 8:30 på Åhus Brukshundklubb, vi börjar med en liten förmiddagsfika. En lättare lunch serveras kl. 12:00 och dagen avslutas ca kl. 15:00 med en liten eftermiddagsfika

Anmäl dig till utbildning@skane.goldenklubben.se uppge ditt namn, telefonnummer och om du har allergi. Sista anmälningsdag den 1 oktober. Avvakta med att betala in anmälningsavgiften (som är kraftigt subventionerad) tills du fått ett svarsmail om att du fått en plats. Anmälningsavgiften, 300 kr Swishar du till 123 346 90-04 märk med Missförstådda hundar och ditt namn.

Anmälan är bindande.

Max antal deltagare 50 st. Så först till kvarn............

Ta med anteckningsblock och penna.

Varmt välkomna!

Golden Retrieverklubben Skåne/Blekinge

21/9 Temadag med Linda Bendroth och Lennart Axelsson, Tollarp

TEMADAG

 

Information om patrull- och hemvärnshundar samt mentalbeskrivning och mentaltest

Onsdagen den 21 september besöker Linda Bendroth och Lennart Axelsson från Tollarps Brukshundklubb oss för att informera om patrullhundar och hemvärnshundar.

De kommer också att berätta om mentalbeskrivning och mentaltest för hund.

Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna. Tiden återkommer vi med.

 

Fler temadagar är inplanerade under hösten och dessa kommer att presenteras på hemsidan och klubbens facebooksida