Instruktörer

Åhus BK har många erfarna och kunniga instruktörer. Nedan kan du läsa deras egna presentationer och vad de tycker är extra roligt med att hålla kurser.

(Presentation i alfabetisk ordning efter förnamn)

Alina Sjögren

alinany

Jag heter Alina och jag är instruktör, jag har en Australiensk Shepard som heter Falki. Jag har börjat tävla med honom. Falki är en intensiv kille som gillar mycket. Jag tränar spår, sök lydnad och olika aktiviteter.

Jag vill dela med mej av min kunskap och erfarenheter.
Jag är även utbildad djurvårdare med medicinsk behörighet.

Anna Johansson

webbAnnaJ

Jag är SBK-instruktör och håller valp- och allmänlydnadskurser, tävlingslydnads- och aktiveringskurser samt kurser i viltspår för nybörjare. 

På mina kurser är det högt i tak. Råkar det bli fel så innebär det bara att man har fått en ny chans att göra rätt. Det finns inte en träningsmetod som passar alla, det viktigaste är att man hittar ett sätt - i eller utanför boxen - som passar både en själv och hunden.
Det roligaste med hundträning tycker jag är att jobba med kontakt och kommunikation mellan hund och förare, samt att hitta glädje i det man gör. 
Det ska vara roligt att träna hund! 
 
Jag har två korthåriga taxar och en dansk-svensk gårdshund. Vi håller på med både lydnad, bruks(spår), rallylydnad, agility och viltspår.

 

Barbro Jönsson

Barbro Jönsson

Kursledare i specialsök. 

Specialsök är en rolig aktivitet att göra med sin hund. Hunden blir aktiverad, den blir trött, den får använda sin nos.
Specialsök kan användas av alla, oberoende om man bara vill göra något kul med hunden eller man vill satsa på tävla. Jag vill att många ska lära sig specialsöka med sin hund. Specialsök och spårning är en bra kombination,  man lär hunden samarbete, att kunna vara lös, att lyssna och inkallning. 

Carina Sjögren

carina

Jag heter Carina och är instruktör i allmänlydnad och i valpkurser.

Jag tränar lydnad och spår. Jag har tävlat i bruks och lydnad.
Jag har utbildat 3 av mina hundar till tjänstehundar inom flygvapnet
och jag har hjälpt andra att utbilda sina. Jag tycker det är jätte roligt
att följa allas utveckling. Jag ser fram mot kurserna

 

Caroline Påhlsson

Caroline Påhlsson

Jag heter Caroline och är agilityinstruktör på Åhus BK. Det bästa med agility är samarbetet mellan hund och förare och såklart hur kul både människa och hunden har på planen. Jag var 7-8 år när jag började med agility med en av min mammas collie. 

Att få hålla kurser i agility är bland det roligaste som finns, att få se nybörjare som aldrig provat och se dom utvecklas efter varje träningstillfälle och få se både förare och hundar med glittrande ögonen varje gång dom kommer in på plan, det är fantastiskt.

Charlotte "Lotta" Svensson

CharlotteSvensson
Jag heter Charlotte Svensson, kallas Lotta och är hjälptränare på vissa agilitykurser. 
I hela mitt liv har jag haft ett stort djur- och hundintresse. Idag jobbar jag t.o.m heltid med hundar. Min första agilitykurs gick jag som 13-åring med min dåvarande hund, en bearded collie. Detta är ca 30 år sedan och agilityn är inte i närheten av hur dagens agility ser ut. Idag har sporten utvecklats till det bättre. En säkrare, roligare och mer fartfylld sport. Man tänker också helt annorlunda i grundträningen, vilket passar min filosofi bättre. Agility ska vara ett positivt och roligt samarbete förare och hund emellan. 
 
Idag har jag en pudelblandis, Flora och en MAS, Blaze som jag tränar och tävlar aktivt. 
 
Jag är lärare i botten och tycker att det är jättekul att lära ut och inspirera andra till att också älska agility!

Emelie Moberg

EmelieMoberg         Mitt namn är Emelie Moberg. Jag är uppvuxen med hund och har en stor passion för djur. Med min första egna hund, dvärgschnauzern Agnes började jag med agility för ca 13 år sedan. Jag har sedan dess tränat och tävlat flera olika raser. Jag har deltagit på flertalet SM, representerat Sverige i landslaget på European Open och Nordiska mästerskapen. Jag är utbildad agilityinstruktör (A1).
Just när är jag aktiv med min spanska vattenhund som heter Lykke.

Agility är en fartfylld sport där du tillsammans med din hund har väldigt kul och skapar en härlig kontakt. Jag hoppas på att kunna ge dig och din hund bra nycklar för att utveckla er agility på ett positivt och glädjande sätt!

Jessica Dehlin

 

  Jessica Dehlin stående        

Jag är allmänlydnadsinstruktör med valpspecial samt ledarskapsutveckling. Har under årens lopp tränat för många bra instruktörer för att bygga ut min egen verktygslåda och jag försöker fortbilda mig kontinuerligt. 

Har även haft turen att ha otroligt bra och analytiska träningskamrater som hjälpt mig framåt under många år.  Jag brinner mest för spår,  specialsök, lydnad samt problemlösning i träning. Tycker att det är viktigt att hitta lösningar och övningar för varje individuellt ekipage.

Tävlade min första schäfertik till brukschampion spår, lydnadschampion samt patrullhundschampion. På äldre dagar sadlade vi om och gjorde BH-prov samt startade i Ipo-långspåren ( numera igp-fh). Just nu har jag en schäfertik som jag tränar specialsök, lydnad samt spår med.

 

 

Jessica Olofsson

Jessica Olofsson

Instruktör och sammankallande i medlemsaktivitetsgruppen på Åhus BK.
Genom coaching, lyhördhet och individuella kursplaner så brinner jag för att kunna ge verktyg till en starkare och bättre relation mellan hund och förare.
Jag håller kurser i valp, allmänlydnad, rallylydnad, aktivering och bruks appell.
Utbildad som  hundpensionatsföreståndare, SBK- och rallylydnadsinstruktör, tävlingsledare i bruksspår. Är även SBK avtalsinstruktör.

 

 

Julia Mauritzon

 

 juliamauritzon                                                                                                                                                                 
Varje år går jag agilitykurser för olika instruktörer, både svenska och utländska, som inspirerar mig till att bli bättre, vilket också är vad jag hoppas göra på mina kurser. Jag är inte där för att bestämma allt utan för att ge er redskap för att lyckas en bit på vägen. "Vad ska hunden göra? Hur vill jag att den ska göra det? Och När?" är frågar jag ofta utgår ifrån när min hundträning inte går som planerat.
 
Jag gick min första agilitykurs 2007 med min dåvarande cockerspaniel och blev då fast i sporten, med henne kvalade jag upp till klass 3. Idag har jag 2 shelites: Inka, som kvalat till 4 SM och även tävlat i final, samt som är svensk agility och hopp champion. Navi , som är min yngre förmåga och som jag har goda förhoppningar om.
 
Förutom agility älskar jag all typ av hundträning och att lära mig nya saker om både mig själv och hundarna, och har även tränat (och i vissa fall även tävlat i) utställning, rallylydnad, lydnad, spår och apportering. 

Linda Fernström

                                                             Linda Fernström stående
Jag heter Linda Fernström och är utbildad instruktör i allmänlydnad med valp special och är även utbildad instruktör i agility. År 2005 började jag hålla kurser, valpkurser till fortsättningskurser i allmänlydnad, valpkurser med specialinriktning, tävlingslydnadskurser - höll bla i tävlingslydnaden på kennelläger mm. I agility har det blivit från nybörjare till fortsättning. 
Att hålla kurs ger mig otroligt mycket till mitt egna hunderi då jag lär mig nya saker genom alla hundar och förare. För mig är det viktigaste med hund & hundträning att skapa ett bra samarbete med hunden - en fin teamkänsla och en glädje i hunden att arbeta och lära sig nya saker. 
 Något som jag alltid tyckt om lite extra är att hjälpa människor med "problemhundar" - att hjälpa någon med en snygg vänstersväng på lydnaden är verkligen jättekul, men att hjälpa någon få balans på sin hund och kanske tom rädda hunden från tragiskt öde värmer mitt hjärta på helt annat sätt.
 Jag har haft schäfer sedan -93 och varit aktiv med dem hela tiden. Förra hanen blev SLCH och SBCH - tävlade bruks spår, samt Korad. Vi kvalade till Lydnads-SM 4 år i rad och vann lydnaden på Schäfer-SM 2008 och 2009. Vi tävlade även agility - som hobby! 
 Nu har jag 2 schäfrar, en hane född 2018 och en tik född 2020. Hanen "Zacke" har lydnadsdiplom i Startklass lydnad samt i rallylydnad nybörjare & fortsättningsklass, är uppflyttad i lägreklass spår, samt godkänt doftprov i nose work. Vi tränar även i rapport, agility och lite kongsök. En tok-rolig hund!
Tiken "Chica", fick vi hem när hon var 5 månader. Vi har startat träning i startklass lydnad, appell lydnad samt spår och rapport och sniffat på söket och agilityn. Hon tränas även i kongsök och ska påbörjas i nosework. En riktigt mysig tjej med en del spjuver i!
Så har vi bonushunden, en chihuahuatik "Maya" född på självaste julafton 2019, en underbar hund på alla sätt och vis! Detta är då min dotters hund. I familjen hade vi även en shetlands sheepdog-gosse under 13 år, även han var min dotters. 
 
 
 

Patrik Haak

Patrik Haak

Jag heter Patrik Haak och är utbildad allmänlydnadsinstruktör,  problemhundsinstruktör, specialsöksinstruktör. 

Jag har en långhårig schäfer som jag tränat och tävlat med i lydnad. Då han nu blivit lite äldre så kör jag mest specialsök med honom.

Jag brinner för att lära ut hur man kan få ett bra samarbete mellan hund och ägare. Även hur man lär ut, hur man läser sin hund. Jag har ett stort intresse för att hjälpa människor med sina hundproblem.

Det ska vara kul att ha hund.

Therese Ljungberg

Therese Ljungberg

Jag anser att alla hundägare behöver ha en bra grundlydnad på sin hund. 

Både för sin egen och hundens skull, men även för att ha en problemfri och trevlig vardag tillsammans.
Därför håller jag kurser i allmänlydnad och fortsättningslydnad. Är utbildad SBK- instruktör.
Oavsett vad man än gör med sin hund så blir det så mycket enklare och roligare om man har en bra kontakt och en bra grundlydnad.
Det är första steget till ett harmoniskt hundägande och ett livslångt samarbete mellan hund och förare