Instruktörer

Åhus BK har många erfarna och kunniga instruktörer. Nedan kan du läsa deras egna presentationer och vad de tycker är extra roligt med att hålla kurser.

 

 

Anna Johansson

Anna Johansson

Jag är SBK-instruktör och håller valp- och allmänlydnadskurser, tävlingslydnads- och aktiveringskurser samt kurser i viltspår för nybörjare. 
På mina kurser är det högt i tak. Råkar det bli fel så innebär det bara att man har fått en ny chans att göra rätt. Det finns inte en träningsmetod som passar alla, det viktigaste är att man hittar ett sätt - i eller utanför boxen - som passar en själv.
Det roligaste med hundträning tycker jag är att jobba med kontakt och kommunikation mellan hund och förare, samt att hitta glädje i det man gör. 
Det ska vara roligt att träna hund! 
 
Jag har två korthåriga taxar och en dansk-svensk gårdshund. Vi håller på med både lydnad, bruks(spår), rallylydnad, agility och viltspår.

 

 Barbro Jönsson

Barbro Jönsson

Kursledare i specialsök. 
Specialsök är en rolig aktivitet att göra med sin hund. Hunden blir aktiverad, den blir trött, den får använda sin nos.
 
Specialsök kan användas av alla, oberoende om man bara vill göra något kul med hunden eller man vill satsa på tävla. Jag vill att många ska lära sig specialsöka med sin hund. Specialsök och spårning är en bra kombination,  man lär hunden samarbete, att kunna vara lös, att lyssna och inkallning. 

 

 

Caroline Påhlsson

Caroline Påhlsson

Jag heter Caroline och är agilityinstruktör på Åhus BK. Det bästa med agility är samarbetet mellan hund och förare och såklart hur kul både människa och hunden har på planen. Jag var 7-8 år när jag började med agility med en av min mammas collie. 

Att få hålla kurser i agility är bland det roligaste som finns, att få se nybörjare som aldrig provat och se dom utvecklas efter varje träningstillfälle och få se både förare och hundar med glittrande ögonen varje gång dom kommer in på plan, det är fantastiskt.

 

Patrik Haak

Patrik Haak 

Jag heter Patrik Haak och ingår i utbildningsgruppen på klubben.

Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör,  problemhundsinstruktör, specialsöksinstruktör. 

Jag har en långhårig schäfer som jag tränat och tävlat med i lydnad. Då han nu blivit lite äldre så kör jag mest specialsök med honom.

Jag brinner för att lära ut hur man kan få ett bra samarbete mellan hund och ägare. Även hur man lär ut, hur man läser sin hund. Jag har ett stort intresse för att hjälpa människor med sina hundproblem.

Det ska vara kul att ha hund.